Τούρτα τιραμισού χωρίς αυγά, από τη Μαριφάνη Ξανθάκη!







Καιρό είχα να το φτιάξω, καλύτερα κιόλας γιατί από τη λαχτάρα που είχα τελικά κατάφερα να το κάνω ακόμα καλύτερο από άλλες φορές! Φανταστικό γλυκό, ευπαρουσίαστο και πεντανόστιμο!!!
Δε θα χρειαστείτε πολύ ώρα να φάτε στην κουζίνα είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά! Οι δοσολογίες που θα σας δώσω είναι ακριβέστατες ώστε να απολαύσετε το ωραιότερο τιραμισού αλλά σε λίγο χρόνο!
Απολαύστε το…!
Πρώτα απ’ όλα όμως ρυθμίστε ένα στρογγυλό τσέρκι στα 20 εκ. διάμετρο
Τα υλικά μας τώρα:
375 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος με πάνω από 30% λιπαρά
1 κουτ.σ. μέλι
1 κάψουλα βανιλίνη
24 σαβαγιάρ
225ml βραστό νερό
2 κουτ.σ. εσπρέσσο στιγμιαίο σε σκόνη
1 σφηνοπότηρο λικέρ Bailey’s
κακάο άγλυκο για τη γαρνιτούρα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
Διαλύουμε στο βραστό νερό τον καφέ και ανακατεύουμε μέσα και το Bailey’s.
Βουτάμε από την πλευρά της ζάχαρης ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στο υγρό για 3 δευτερόλεπτα -οχι παραπάνω γιατί λιώνουν εύκολα.
Βάζουμε το τσέρκι σε πιατέλα και στρώνουμε τα μισά εμποτισμένα σαβαγιάρ κόβοντας και προσαρμόζοντάς τα έτσι ώστε να καλυφθεί οποιοδήποτε κενό μέσα στη φόρμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάμε να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια και τα χτυπάμε πολύ καλά έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια κρέμα απαλή που θα κάνει κορυφές. Μαζεύουμε από τα τοιχώματα της λεκάνης τυχόν υπολείμματα να χτυπηθούν καλά κι αυτά.
Στρώνουμε ακριβώς τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ , ραντιζοντας, κόβοντας και προσαρμόζοντάς τα μέσα στη φόρμα.
Απλώνουμε τη δεύτερη στρώση κρέμας και την στρώνουμε ομοιόμορφα με την ανάποδη πλευράς ενός κουταλιού.
Με τη βοήθεια σουρωτηριού πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού αρκετό κακάο.
Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο κι έπειτα από 3 ώρες το ξεφορμάρουμε προσεχτικά.
Διατηρούμε στο ψυγείο με σκεπασμένη την πιατέλα έως ότου το σερβίρουμε σε κομμάτια! Εάν κρίνουμε απαραίτητο κατά το σερβίρισμα ανανεώνουμε με επιπλέον κακάο!
Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Το τέλειο τιραμισού της Martha Stewart έτοιμο σε 15 λ για το ψυγείο, από το sintayes.gr!
Πανεύκολο τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού, από το sintayes.gr!
Τιραμισού με μαύρη μπίρα, από τον Food blogger Αλέξη Επιθυμιάδη, και διατροφική ανάλυση από το med...
Τιραμισού - Tiramisu by Akis and akispetretzikis.com!
Σοκολατένιο Τιραμισού από την Ελευθερία Μπουτζα και το "Μαγειρεύοντας με την "L" !
Τούρτα Τιραμισού-Σοκολάτα,Κλόουν από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση