Μωσαϊκό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γνωστό και ως κορμός ή γλυκό σαλάμι, το μωσαϊκό είναι ένα γευστικό γλυκό που φτιάχνεται πολύ γρήγορα με εύκολα υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνει αρκετά στο ψυγείο για να σφίξει.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak τεμαχισμένο
  • 60 γρ. κακάο, σκόνη
  • 30 γρ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μωσαϊκό

Για να φτιάξουμε το μωσαϊκό ακολουθούμε την παρακάτω πανεύκολη διαδικασία.

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ωσότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν. Προσοχή όμως, δεν θέλουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά και να κόβεται ευκολότερα.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/mosaiko/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *