Τούρτα ριγωτή από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

 

450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
250 γρ. βούτυρο 
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
2 αυγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
200 γρ. κουβερτούρα πραλίνα Nestle dessert

 

Εκτέλεση

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λιώνουμε το βούτυρο (να μην καεί), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς.

Σε ένα τσέρκι διαμ. 20-22 εκ. απλώνουμε μια σειρά από μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία εώς ότου τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και καλύπτουμε με το γλάσο την τούρτα.

Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε.

Δείτε το βίντεο
==>>http://www.glykes-alchimies.gr/?p=836

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *