Cupcakes με γεύση μελομακάρονο και σοκολάτα, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να ανακατεύω συνταγές! Να παίρνω τα αρώματα από τη μία και τις τεχνικές από την άλλη και να φτιάχνω κάτι ανάμεσα! Κάτι που να συνδυάζει γεύσεις και από τα δύο! Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτά τα cupcakes με γεύση μελομακάρονο χρησιμοποιώντας όλα τα μυρωδικά που βάζουμε στο αγαπημένο γλυκό ΟΛΩΝ μας!

christmas, dessert, recipe, cupcakes, frosting chocolate, simple, cinnamon, orange, συνταγή, cupcake, μελομακάρονο,σοκολάτα, πορτοκάλι, κανέλα, χριστουγεννιάτικη, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά

  • 10 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/3 κγ γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και την βανίλια για να ανακατευτούν όλα μαζί καλά.
  • Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα αυγά ένα ένα.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ανακατεύουμε στο χέρι με το αλεύρι λίγο λίγο με μια κουτάλα.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για καπκέικ .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

christmas, dessert, recipe, cupcakes, frosting chocolate, simple, cinnamon, orange, συνταγή, cupcake, μελομακάρονο,σοκολάτα, πορτοκάλι, κανέλα, χριστουγεννιάτικη, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά για το frosting σοκολάτας

  • 125 γρ ανάλατο φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ άχνη κοσκινισμένη
  • 90 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 60 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
  • Σε μέτριας θερμότητας μάτι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Όταν θα είμαστε έτοιμοι να στολίσουμε τα cupcakes το βγάζουμε και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο και σαν κρέμα.
  • Το αδειάζουμε στο κορνέ μας και αρχίζουμε να σχεδιάζουμε διάφορα σχέδια με αυτό.
  • Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο πολύχρωμο χρησιμοποιούμε και επιπλέον διακόσμηση.
  • Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου αν πρόκεται να τα καταναλώσουμε την ίδια μέρα και στο ψυγείο αν θέλουμε να τα καταναλώσουμε την επόμενη.

christmas, dessert, recipe, cupcakes, frosting chocolate, simple, cinnamon, orange, συνταγή, cupcake, μελομακάρονο,σοκολάτα, πορτοκάλι, κανέλα, χριστουγεννιάτικη, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

  • 10g butter
  • 100 g olive oil
  • 200g sugar
  • 4 eggs
  • zest of 2 oranges
  • 250g self raising flour 
  • 1/3 teaspoon baking powder
  • 1/3 teaspoon cloves
  • 1 spoon cinnamon

Directions

  • Preheat the oven at 180°C.
  • Sift the flour with the baking powder, spices and vanilla to mix everything together well.
  • Beat butter and sugar together in a mixer until pale and fluffy.
  • Add the orange zest, the olive oil slowly and continue beating adding the eggs one by one.
  • Remove the mixture from the mixer and mix by hand with the flour using a spoon.
  • Put the dough in molds for cupcakes.
  • Bake in preheated oven for 20 minutes.

christmas, dessert, recipe, cupcakes, frosting chocolate, simple, cinnamon, orange, συνταγή, cupcake, μελομακάρονο,σοκολάτα, πορτοκάλι, κανέλα, χριστουγεννιάτικη, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Ingredients for the chocolate frosting

  • 125 g fresh unsalted butter at room temperature
  • 300 g sifted icing sugar
  • 90 g dark chocolate
  • 60 ml cream fresh (35% fat)

Directions

  • Mix the chocolatecream fresh and butter in saucepan.
  • In moderate heat stir the mixture until smooth and homogeneous.
  • Remove from heat and add the caster sugar.
  • Mix gently.
  • Set aside the mixture to cool down, and then put it in the fridge.
  • When you are ready to decorate the cupcakes, remove and beat until fluffy and creamy.
  • Put it in a piping bag and decorate .
  • Keep it out of the fridge if you are going to use it the same day and let it in the fridge if you are going to use it the next day.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/12/03/cupcakes-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *