Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με γλάσο, από το ola-nistisima.gr!







Μερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος Εκτέλεσης: 1,5 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Κόστος : Περίπου 3,5 €
Κόστος : Περίπου 3,5 €
ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 και 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
- Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
- 2 κ.σ. κονιάκ
- Φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα του ταψιού
Για την γλάσο
- 1 κούπα φυτική σαντιγύ
- 1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κακάο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
Για την γλάσο
- Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη φυτική κρέμα να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σύνθεση
- Όταν έχει κρυώσει τελείως το κέικ ρίχνουμε το γλάσο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Υπέροχο νηστίσιμο μυρμηγκάτο χωρίς μίξερ(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας με ταχίνι από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook !
Νηστίσιμο μηλοπιτάκι, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κέικ ινδοκάρυδο χωρίς λάδι για την πιο αυστηρή νηστεία, της Αντριάνας, από το workingmoms.gr!
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με χαλβά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Νηστίσιμη Τούρτα, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Αφήστε μια απάντηση