Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!







Γρήγορο, αφράτο, υγρό και σοκολατένιο!
ΥΛΙΚΑ
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ κακάο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
150 γρ καστανή ζάχαρη
50 γρ λευκή ζάχαρη
60 γρ σπορέλαιο
1 μεγάλο αυγό
120 ml καφέ φίλτρου
120 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35 %
μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι
60 γρ δάκρυα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα (25 εκ μάκρος /10 εκ ύψος)
Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης .
Βάλτε τα 6 πρώτα στερεά υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε τα .
Προσθεστε σταδιακά όλα τα υγρά,αφού τα χτυπήσετε πρώτα με σύρμα όλα μαζί ελαφρά,
ανακατεύοντας με μια μαρίζα.
Ρίξτε στο τέλος και τα δάκρυα σοκολάτας .
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά .
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από την φόρμα γιατί είναι πολύ αφράτο.
Για έξτρα σοκολατένια γεύση μπορείτε να το καλύψετε με γκανάς σοκολάτας .
Γρήγορο, αφράτο, υγρό και σοκολατένιο..
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγών:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
https://koykoycook.gr/?p=29448&fb











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Τέτοιο κέικ δεν έχετε ξαναφάει"(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Κέικ δίχρωμο καλυμμένο με αφράτη σοκολατένια κρέμα, από το sintayes.gr!
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με φραουλένιο γλάσο, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύον...
Κέικ αβοκάντο με μέλι και μπανάνες, από τον Δημήτρη Τζιοβάρα και το cantina.protothema.gr!
Κέικ «σιροπιασμένο» με τρία είδη γάλακτος, από το icookgreek.com!
Ατομικά λάβα κέικ, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση