Κέικ σουφλέ με τρία υλικά, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σοκολατένιο κέικ με μόλις 3 υλικά που θα σας λύσει τα χέρια!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 40Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

αυγά, large

450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το γαρνίρισμα:

Berries

Φράουλα

Ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   512  26%
ΒΑΖΑΛίπος   43.7g  62%
ΒΑΖΑKορεσμένα   26.8g   134%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    8.5g    17%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    34.7g    13%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    29.2g    32%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.2g    3.33%
ΒΑΖΑΙνες    4.1g   17%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Κέικ σουφλέ με τρία υλικά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
2Έπειτα, παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20εκ., την τυλίγουμε καλά γύρω-γύρω και από κάτω πρώτα με μεμβράνη, στη συνέχεια με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μη φύγει το μείγμα κατά το ψήσιμο.
3Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του μείγματος.
4Ύστερα, με τη μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
5Μόλις λιώσει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σοκολατένιο μείγμα μέσα στα αυγά ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
6Κατόπιν, παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε πετσέτα στον πάτο του και το γεμίζουμε ως τη μέση με καυτό νερό.
7Αμέσως μετά, βουτυρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα, μεταφέρουμε τη φόρμα στο ταψί με το καυτό νερό και το ψήνουμε στους 120°C για 25-30 λεπτά.
8Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 40 λεπτά.
9Τέλος, διακοσμούμε το γλυκό με berries, φράουλες, ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο, θέλουμε το μείγμα στο εσωτερικό του να έχει φτάσει τους 60°C.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/cake-soufle-tria-ylika
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *