“Τέτοιο κέικ δεν έχετε ξαναφάει”(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Τσάι του βουνού
  • 300 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φλούδες από πορτοκάλι
  • 4 αυγά
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 150 ml σπορέλαιο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 45 γρ κακαό
  • Λίγο αλάτι
  • 10 γρ μπέικιν

 

Δείτε το VIDEO:
Μπορεί να είναι εικόνα σοκολάτα και επιδόρπιο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες

1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το τσάι, το νερό, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
2.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3.Προσθέτουμε το γιαούρτι που έχουμε αναμείξει με το κρύο τσάι, το λάδι και ανακατεύουμε.
4.Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
5.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακαό, το αλάτι και το μπέικιν.
6.Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7.Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×18 cm ή 30 cm φόρμα στρογγυλή ή 34 cm ορθογώνιο.
8.Τραβάμετην ζύμη προς την άκρη για να μην φουσκώσει στην μέση.
9.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
10.Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
https://foodaholics.gr/tetoio-keik-den-echete-ksanafaei/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *