“Τέτοιο κέικ δεν έχετε ξαναφάει”(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!







- Τσάι του βουνού
- 300 ml νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 φλούδες από πορτοκάλι
- 4 αυγά
- 350 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 150 ml σπορέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 45 γρ κακαό
- Λίγο αλάτι
- 10 γρ μπέικιν
Δείτε το VIDEO:

Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οδηγίες
1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το τσάι, το νερό, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
2.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3.Προσθέτουμε το γιαούρτι που έχουμε αναμείξει με το κρύο τσάι, το λάδι και ανακατεύουμε.
4.Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
5.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακαό, το αλάτι και το μπέικιν.
6.Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7.Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×18 cm ή 30 cm φόρμα στρογγυλή ή 34 cm ορθογώνιο.
8.Τραβάμετην ζύμη προς την άκρη για να μην φουσκώσει στην μέση.
9.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
10.Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Κέικ με ταχίνι και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη κ...
Κέικ μανταρίνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Κέικ Raffaello αμυγδάλου καρύδας με κρέμα λευκής σοκολάτας και μασκαρπόνε (Video), από το sintayes.g...
"Ξανθά" με λευκή σοκολάτα και κάσιους (blondies), από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"...
Μαμαδίστικο κέικ κατσαρόλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κεκάκια με κρούστα κανέλας και μαύρης ζάχαρης, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty" ...
Αφήστε μια απάντηση