Cheesecake με Σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες” !

Υλικά για τη βάση:

100 γρ. μπισκότα
20 γρ. αμύγδαλα σκόνη
40 γρ. βούτυρο LURPAK
Υλικά για την κρέμα:

100 γρ. κουβερτούρα
450 γρ. κρέμα τυρί BUKO της ARLA
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση για τη βάαση:

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, ανακατεύουμε με τα αμύγδαλα και το βούτυρο και τα πιέζουμε μέσα σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τ’ αυγά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Σκορπίζουμε τα φιστίκια πάνω από το ψημένο μπισκότο, αδειάζουμε την κρέμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 45΄-60’. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα στον φούρνο. Βγάζουμε από τον φούρνο βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και κόβουμε σε ράβδους.

Χρόνος: 20’

Μερίδες: 10

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=1668



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *