Ελαφρύ Cheesecake με διπλή σοκολάτα από την υπέροχη Μπέττυ και το “Taste of Life by Betty” !







Τι σας έχω σήμερα! Ένα καταπληκτικό τσηζ κέικ με λατρεμένη σοκολατένια γέμιση και μια απολαυστική επίστρωση πιο σοκολατένια… Έχω παρακολουθήσει δεκάδες συνταγές γι’ αυτό το γλύκισμα ,ομολογουμένως υπέροχες … τι “κόλαση” , τι “θάνατος” , τι “αμαρτία” , τι “παράδεισος” , τι “θεϊκή γεύση”… Προσπάθησα λοιπόν να “σκαρώσω” μια συνταγή που να ικανοποιεί τη λατρεία για σοκολάτα , που να γεμίζει το στόμα αλλά που να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα κρέμας γάλακτος και άλλη τόση κουβερτούρα…Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω το δικό μου , σχετικά ελαφρύ τσηζ κέικ:
Υλικά :
Για τη βάση :
220 γρ. μπισκότα τύπου πτι- μπερ ολικής άλεσης
100 γρ. μαργαρίνη (light) λιωμένη στα μικροκύματα ή σε ένα μπρίκι , σε χαμηλή φωτιά για να μη βράσει
Για τη γέμιση :
1 κουτί Garni σκόνη κακάο + 200 γρ. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
120 γρ. κουβερτούρα
5 φύλλα ζελατίνης + 3 κ.σ. βραστό νερό
400 γρ. τυρί κρέμα με 12% λιπαρά
1/2 φλ. τσ ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. κακάο
1 κ.γλ. νες καφέ στιγμής
Για την επικάλυψη :
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος (light)
1 (γεμάτη) κ.σ. μαργαρίνη
Και λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλση :
-Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση : Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και προσθέτουμε σταδιακά από την ειδική τρύπα που διαθέτει το σκέπασμα , ενώ δουλεύει , τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι που να πετύχουμε μια “βρεγμένη άμμο” . Την αδειάζουμε τότε σε πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 25-26 εκ. Στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και την τοποετούμε στο ψυγείο .
-Χτυπάμε με το μιξεράκι χειρός τη Garni κακάο με το φρέσκο γάλα μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο.
-Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά , ενώ παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα για ενάμισι λεπτό ή σε μπαιν μαρί . Στίβουμε τότε τα φύλλα ζαλατίνης , τα διαλύουμε στο βραστό νερό και αδειάζουμε αυτό το υγρό στη λιωμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά (κουβερτούρα και διαλυμένη ζελατίνη).
-Σε ένα μπωλ ανάδευσης ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε τότε σταδιακά , συνεχίζοντας το χτύπημα , την άχνη , το κακάο , το νες καφέ και τέλος σταθερά το μίγμα κουβερτούρας .
-Όταν έχουμε πετύχει μια ωραία και αφράτη κρέμα , την ενώνουμε απαλά με μια σπάτουλα με τη Garni κακάο που “περιμένει” στο ψυγείο .
-Στρώνουμε την τυροκρέμα κακάο πάνω απο την παγωμένη βάση μπισκότου και την τοποθετύμε για λίγες ώρες στο ψυγείο .
-Ετοιμάζουμε τότε και την επικάλυψη :
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα για ενάμισι λεπτό . Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα , με υπομονή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα βελούδινο παχύ μίγμα . Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη για να γυαλίσει και ανακατεύουμε άλλο λίγο . Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τότε αδειάζουμε το μίγμα της επικάλυψης πάνω από την κρέμα .
-Στολίζουμε με νιφάδες λευκής σοκολάτας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεί η επικάλυψη .
-Αφαιρούμε τότε το τσέρκι με προσοχή , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε…
Καλή επιτυχία!











Αφήστε μια απάντηση