Υπέροχο cheesecake με σοκολάτα Mars και Maltesers, από τις sintayes.gr!
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, ξεχωριστό cheesecake με σοκολάταMars και σοκολατίτσες Maltesers. Θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τους γύρω σας και θα εντυπωσιαστείτε από τη φανταστική γεύση του και λαχταριστή εμφάνισή του.
Μερίδες: 10-12
Χρόνος: 30 λ + αναμονή για πάγωμα
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 200 γρ. cookies σοκολάτας
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση cheesecake:
- 500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
- 130 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 σοκολάτες Mars
- 310 γρ. Maltesers
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώνετε και στρώνετε [προαιρετικά] με χαρτί ψησίματος μια ταρτιέρα 22 εκ. περίπου.
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε, σχεδόν σε σκόνη, τα cookies σοκολάτας στο multi. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε μια υγρή ζύμη. Τη στρώνετε ισομερώς, πιέζοντας τη ελαφρώς στη βάση της ταρτιέρας και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για τη γέμιση cheesecake: Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε στο μίξερ [στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα] μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και γίνει παχύ, κρεμώδες και λείο.
- Εν τω μεταξύ κόβετε σε μικρά κομματάκια τις σοκολάτες Mars και τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Τις τοποθετείτε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 περίπου δευτερόλεπτα [ελέγχετε και ανακατεύετε κάθε 10″] μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις λιωμένες Mars μέσα στο μείγμα τυριού και χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
- Προσθέτετε στο μείγμα τα μισά Maltesers [155 γρ.] και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετείτε στη κορυφή [πατώντας τα ελαφρώς] τα υπόλοιπα 155 γρ. Maltesers. Βάζετε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει τουλάχιστον για 4 ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ. Μόλις σφίξει το βγάζετε από το ψυγείο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
https://www.sintayes.gr/syntages/iperocho-cheesecake-me-sokolata-mars-ke-maltesers/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωμένο cheesecake-banoffee, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Τσιζκέικ σοκολάτα, από την Luise και το Radicio!
Cheesecake σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και καρύδια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Cheesecake brownies, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Cheesecake σοκολάτα, από το olivemagazine.gr!
Cheesecake σοκολάτας με καραμέλα από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !!
Αφήστε μια απάντηση