Εκλέρ από το Βιτάμ!

Για τη ζύμη των σου:

  • 1 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 8 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 4 αβγά
  • λίγο αλάτι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 2 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. γάλα κρύο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 βανίλια

Για το γλάσο:

  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση

  1. Βράσε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ και το αλάτι. Μετά πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
  2. 2Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας πάντα.
  3. 3Χρησιμοποίησε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να δώσεις σχήμα εκλερ στη ζύμη, και τοποθέτησε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ.
  4. 4Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. 5Για την κρέμα, ανακάτεψε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίξε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και τέλος πρόσθεσε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
  6. 6Ζέστανε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, πρόσθεσε τη βανίλια, ανακάτεψε και άφησε την κρέμα σου να κρυώσει.
  7. 7Για το γλάσο, λιώσε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί, κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν.
  8. 8Κόψε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, γέμισέ τα με την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βούτηξε την πάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα.

 

 

 

 

 

http://www.vitam.gr/suntages/ekler/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *