Τρουφάκια με Καρύδια (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 350 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 ml κονιάκ ή ρούμι
  • 40 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Ξύσμα πορτοκάλι
  • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://youtu.be/gQCb5lW907s

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μούλτι, βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, κάνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Αμέσως μετά, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 100 γρ. από την κουβερτούρα μας.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, την κατεβάζουμε από το μπεν μαρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 25 γρ. ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
Όταν περάσουν τα είκοσι λεπτά στο ψυγείο και τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα, τα βουτάμε, με την βοήθεια 2 πιρουνιών, στην λιωμένη κουβερτούρα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα.
https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/troufakia-me-karydia/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *