Κορμός με ρόφημα σοκολάτας, μπισκότα και καρύδια, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό)
- 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια.
- Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο χαρτί και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μπορείτε να βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Chocolate mix Banana - caramel - Strawberry, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Σο-Κόλαση κορμός αλά "L", από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Κορμός με σπιτική πραλίνα (άλειμμα σοκολάτας) από την Ντίνα Νικολάου !
Μωσαϊκό σοκολάτας ψυγείου με μπανάνα, από το sintayes.gr!
Κορμός Χριστουγέννων, από την αξέχαστη Χρύσα Παραδείση και το sintayes.gr!
Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)(VIDEO), από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Αφήστε μια απάντηση