Σοκολατένιο μωσαϊκό ψυγείου με φυστίκια Αιγίνης & χουρμάδες, από την Άννα Χαλικιά και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για πρώτη φορά δοκίμασα ένα μωσαϊκό που αγάπησα για πάντα.

Ποτέ δεν με συγκίνησε το σοκολατένιο μωσαϊκό (ή ο κορμός ή το “γλυκό σαλάμι”). Μπορεί να ήταν ο κλασικός συνδυασμός άπειρου βουτύρου με κακάο που δεν μου φάνηκε ποτέ αρκετά σοκολατένιος. Μπορεί να ήταν τα μπόλικα θρυμματισμένα μπισκότα που με αποσπούσαν γευστικά από την σοκολατοαπόλαυση. Ό,τι και να ήταν, για πρώτη φορά δοκίμασα ένα μωσαϊκό που αγάπησα για πάντα. Βλέπεις, διόρθωσα ό,τι με χάλαγε. Έβαλα λιωμένη κουβερτούρα αντί για κακάο, φυστικοβούτυρο αντί για βούτυρο αγελάδος (γιατί φυστικοβούτυρο + σοκολάτα=έρωτας), φυστίκια Αιγίνης γιατί τα λατρεύω, γάλα καρύδας για να γίνει πιο βελούδινο και ψιλοκομμένους χουρμάδες που -ενώ δεν τους καταλαβαίνεις γευστικά- το κάνουν όσο πρέπει μαστιχωτό. Από εδώ και στο εξής, αυτό το σοκολατένιο μωσαϊκό θα το βρίσκεις στο ψυγείο μου κάθε καλοκαίρι.

 

 

 

Σοκολατένιο μωσαϊκό ψυγείου με φυστίκια Αιγίνης & χουρμάδες

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 6 ώρες

Υλικά

  • 150 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα) κοπανισμένα
  • 60 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 170 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες σε κομματάκια
  • 240 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 140 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 100 ml παχύρρευστο γάλα καρύδας

 

Εκτέλεση

Super Tip

Θα βρείτε το παχύρρευστο γάλα καρύδας σε κονσέρβα (400 ml) ή χάρτινο κουτί (200-400ml) στα ράφια του σουπερμάρκετ (συνήθως με τα είδη ασιατικής μαγειρικής ή με τα φυτικά γάλατα εκτός ψυγείου), όχι στα ψυγεία. Το γάλα καρύδας που βρίσκεται στα ψυγεία προορίζεται για ρόφημα, είναι πιο υδαρές και δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο γλυκό.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1) Σε μπολ ανακατεύουμε τα φυστίκια, το κακάο, την ζάχαρη άχνη και τους χουρμάδες.

2) Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανωξείδωτο μπολ και την λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ την επιφάνεια του νερού). Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει εντελώς και αποσύρουμε από την φωτιά.

3) Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4) Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μείγμα με τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ενιαίο πηχτό μείγμα.

5) Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε απλωμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα, διπλώνοντας τις άκρες.

6) Βάζουμε το μωσαϊκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, πριν το σερβίρουμε σε φέτες.

#FeedYourDreams,Anna

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/sokolatenio-mosaiko-psugeiou-me-fustikia-aiginis-chourmades/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *