Παρφέ Λευκής Σοκολάτας με Φιστίκια Αιγίνης & Σάλτσα από κόκκινα φρούτα – White Chocolate & Pistachio Parfait with Berry Sauce, by the Healthy cook!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

for english scroll down

Και φτάσαμε αισίως στο επιδόρπιο του εορταστικού μας μενού. Παρφέ λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Ένα πολύ εντυπωσιακό, πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του γλυκό, που οι καλεσμένοι σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Καθότι συγκαταλέγεται στις «μικρές αμαρτίες», μην περιμένετε διατροφικές πληροφορίες. Το τρώτε και δεν σκέφτεστε τίποτα!  

Για να φτιάξετε το παρφέ σε κωνικό σχήμα, όπως το έκανα εγώ θα χρειαστεί να φτιάξετε «φόρμες» από αντικολλητικό χαρτί:

Κόψτε 8 τετράγωνα κομμάτια, των 30 εκ., από αντικολλητικό χαρτί. Διπλώστε στα δύο, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Τοποθετήστε το τρίγωνο σε ένα τραπέζι, με την μύτη του προς τα εσάς. Πάρτε την μια γωνία του τριγώνου και γυρίστε τη προς την μύτη του. Κρατήστε το με το ένα χέρι για να μην ξεδιπλωθεί και κάντε το ίδιο και με την άλλη γωνία, γυρνώντας από κάτω, ώστε να δημιουργηθεί ο κώνος. Προσέξτε η μύτη του κώνου να έχει κλείσει σφιχτά, για να μην σας χυθεί το παρφέ. Με αυτόν τον τρόπο και οι τρεις γωνίες του τριγώνου θα συναντηθούν. Στερεώστε τον κώνο με συρραπτικό. Όταν θα έρθει η ώρα να το γεμίσετε με το παρφέ, στερεώστε το μέσα σε ένα ποτήρι. Για να τα βάλετε στην κατάψυξη, είτε θα τα αφήσετε μέσα στα ποτήρια (γι αυτό προσέξτε να μην είναι γυάλινα), ή θα κόψετε το πάνω μέρος από μικρά μπουκαλάκια του νερού και θα τα στερεώσετε σε αυτά.

White Chocolate & Pistachio Parfait with berry sauce – Παρφέ Λευκής Σοκολάτας με Φιστίκια Αιγίνης με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Εάν δεν θέλετε να μπείτε σε όλη αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα του παρφέ σε πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, να τα καταψύξετε και να ξεφορμάρετε την ώρα που θα σερβίρετε. Δεν θα έχουν, βέβαια, κωνικό σχήμα, αλλά θα είναι και πάλι, πολύ ευπαρουσίαστα!

Όπως σας έχω ήδη πει, στα πλαίσια των Food Blog Awards 2015, μαγειρεύω και σερβίρω με σκεύη και είδη σερβιρίσματος ΙΚΕΑ, τα οποία βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τις αναρτήσεις. Για την σημερινή ανάρτηση , τα τραπεζομάντηλα μέσης και τα πιάτα ανέδειξαν το φαγητό με τον καλύτερο τρόπο! Αν θέλετε να ρίξετε πάλι μια ματιά στα υπόλοιπα πιάτα του μενού που έχουν ήδη δημοσιευθεί κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Ορεκτικό με Πατατοσαλάτα και Ρέγκα

Ορεκτικό με Άγρια Μανιτάρια

Κρέπες με Σουφλέ Τυριών

Σολομός με Πατάτες, Ψητά Σκόρδα & Σάλτσα Εστραγκόν

Συνολικός χρόνος:   40 λεπτά (+ τον χρόνο αναμονής)

Μερίδες:   8

Υλικά:

παρφέ λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης:

  • 180 ml κρέμα γάλακτος, 34% λιπαρά
  • 250 λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
  • 6 κρόκους
  • 2 αυγά
  • ½ φλυτζάνι (110 γρ.) ζάχαρη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος, 34% λιπαρά (επιπλέον)
  • 125 ml λικέρ Irish cream (χρησιμοποίησα baileys)
  • 150 γρ. καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε σκόνη

σάλτσα κόκκινων φρούτων:

  • 300 γρ. κατεψυγμένα ανάμικτα κόκκινα φρούτα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζετε την σοκολάτα και τα 180ml κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.  Μεταφέρετε σε άλλο μπωλ και αφήνετε για λίγο να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα. Ενώ το μίξερ δουλεύει, ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα της λευκής σοκολάτας μέσα στα αυγά. Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Χτυπήστε την επιπλέον κρέμα (δηλ. τα 400ml) σε σαντιγί. Ανακατέψτε προσεκτικά την σαντιγί, το λικέρ και τα φιστίκια μέσα στο μείγμα που έχει πήξει. Το μοιράζετε στις χάρτινες φόρμες, το σκεπάζετε προσεκτικά με μεμβράνη και το καταψύχετε όλη νύχτα.
  4. Φτιάχνετε την σάλτσα κόκκινων φρούτων ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει ελαφρώς, περίπου 15 λεπτά.  Αφήνετε να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο.
  5. Για να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το παρφέ σοκολάτας και το τοποθετείτε πάνω στο πιάτο, μαζί με λίγη από την σάλτσα φρούτων.

Ελπίζω να απολαύσετε το μενού που σας πρότεινα, όχι μόνο στις οθόνες σας αλλά και στο τραπέζι σας. Εύχομαι να συνοδέψει ευτυχισμένες σας στιγμές με τους αγαπημένους σας. :)

Συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο “Christmas Cooking”, του The Australian Women’s Weekly.

ΥΓ. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!

White Chocolate & Pistachio Parfait with berry sauce – Παρφέ Λευκής Σοκολάτας με Φιστίκια Αιγίνης με σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

And it’s time for the dessert of the festive menu series; white chocolate and pistachio parfait with berry sauce. A very impressive, very tasty and very easy to prepare dessert that your guests will never forget! Since it is listed as a “small sin“, do not expect nutritional information. You eat it and think about nothing else 

To make parfait in a conical shape as I did, you need to make paper “molds”:

Cut eight 30 cm. squares, from parchment paper. Fold in half to form a triangle. Place the triangle on a table, with center point towards you. Curl on point of the triangle towards you, turning it under where it meets the center point. Hold these two points together with one hand to avoid unfold and do the same with the other point, turning it under to create a cone. Take care so that the peek of the cone is tightly twisted, otherwise the parfait will pour out. Thus, all three points of the triangle will meet. Secure the cone with stapler. When it’s time to fill it with the parfait, stand cone upright in a glass. To put them in the freezer, either leave them in the glasses (you should use plastic ones), or cut the top from a small bottle of water and stand the cones upright on them.

If you do not want to get into this whole process, you can divide the parfait mixture in plastic disposable cups. Their shape won’t be conical, but it will still be very presentable!

As I have already said, under the Food Blog Awards 2015, I cook and serve with IKEA’s utensils and tableware, which you all see in the photos. For today’s post, the runners and the dishes highlighted this recipe with the best possible way! If you want to take one more look to the other dishes of this festive menu that are already posted, click on the following links:

Potato Salad & Herring Canapés

Wild Mushrooms Canapés 

Cheese & Crepe Soufflés

Salmon with Potatoes, Roasted Garlic & Tarragon Sauce

Total time:   40 minutes (plus refrigeration and freezing time)

Servings:   8

Ingredients:

white chocolate and pistachio parfait:

  • 180 ml cream, 34% fat
  • 250 gr. (8.8 oz.) white chocolate, coarsely chopped
  • 6 egg yolks
  • 2 eggs
  • ½ cup (110 g./3.8 oz.) caster sugar
  • 400 ml cream, 34% fat (extra)
  • 125 ml Irish cream liqueur (I used baileys)
  • 150 gr. (5.3 oz.) roasted pistachios, finely chopped

berry sauce:

  • 300 gr. (10.6 oz.) frozen mixed berries
  • 2 tablespoons sugar
  • 1 tablespoon water

Instructions:

  1. In a medium sized saucepan, over medium heat, combine chocolate and 180ml cream and stir until smooth. Transfer to another bowl and let it cool for a while.
  2. Beat eggs, yolks and sugar, with electric mixer, until thick and creamy. While mixer is operating, gradually add the chocolate mixture into the egg mixture. Cover the bowl and refrigerate for at least 30 minutes, until it thickens slightly.
  3. Beat extra cream (ie. 400ml) with electric mixer until soft peaks form. Fold whipped cream, liqueur and pistachios in the parfait mixture. Divide mixture among paper cones, carefully cover it with plastic wrap and refrigerate overnight.
  4. Make the berry sauce by combining all ingredients in a small saucepan, over low heat, until sugar dissolves and sauce thickens slightly, about 15 minutes. Allow to cool and refrigerate.
  5. To serve, discard paper and place each parfait on a plate, along with some of the berry sauce.

I hope you enjoy this menu, not only on your screen, but on your table as well. I wish these recipes accompany your happy moments with your loved ones.   :)

Recipe adapted from the book “Christmas Cooking”, The Australian Women’s Weekly.

PS. Today’s recipe posted for my candidacy in the “Food Blog Awards 2015”, particularly in the “Best Design & Site Architecture” category. If you would like to vote for me, login to your facebook account and click here. You should click the “like” button below the text. Thank you!

 

http://www.thehealthycook.gr/white-chocolate-pistachio-parfait-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%AD-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CF%83/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *