Πανετόνε ΟREO με σοκολάτα από την Αργυρώ και το argiro.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής
Υγρά υλικά:   250 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό 6 μεγάλα αβγά 100 γρ. γάλα

Στερεά υλικά  :  αλεύρι για τσουρέκι 2 φακελάκια μαγιά 140 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 100 γρ. σταφίδες 100 γρ. μίνι OREO 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για γαρνίρισμα λιωμένη σοκολάτα σπασμένα OREO

 

Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις σταφίδες. Τα ανακατεύουμε .
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μπολ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για 7- 8 μέχρι το μίγμα να γίνει ελαστικό και πολύ μαλακό. Σαν τσίχλα.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ , το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο ή κοντά στο καλοριφέρ για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Βουτάμε τα χέρια σε βούτυρο και αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο να ξεφουσκώσει. Προσθέτουμε τα OREO και την σοκολάτα. Με γρήγορες κινήσεις αναδιπλώνουμε να μπουν μέσα τα υλικά. Θα αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα αν η ζύμη είναι ζέστη.
Ισομοιράζουμε σε δυο μικρές καλά βουτυρωμένες φόρμες κέικ η σε μια μεγάλη. Η ζύμη πρέπει να φτάνει μέχρι την μέση του σκεύους.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί και πάλι για περίπου 40′ σε σβηστό φούρνο.

 

Μπείτε στη σελίδα Oreo Cookieng στο Facebook για να μάθετε περισσότερα Oreo μυστικά, tips και νέα!

 

Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Oreo Cookieng .

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B5-%CE%9FREO-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%A4%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CF%8C-27-12


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *