Φανταστική , πανεύκολη Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η συνταγή είναι   του καταπληκτικού Ακη Πετρετζίκη ,  εκτελεσμένη από το sokolatomania, με μικρές αλλαγές στην αναλογία των υλικών.  Είναι τόσο γρήγορη, εύκολη και νόστιμη που νομίζω  πως δεν θα  χρειαστεί να ξανααγοράσετε… Το μόνο που σας συνιστώ είναι να χρησιμοποιήσετε ζυγαριά για την ακριβή ποσότητα των υλικών και να ακολουθήσετε τις οδηγίες  κατά γράμμα ειδικά στους χρόνους χτυπήματος των υλικών!

 

Υλικά

  • 400 γρ . φουντούκια
  • 340 γρ.  άχνη ζάχαρη
  • 70 γρ.  κακάο
  • 110 γρ.  ηλιέλαιο
  • 200 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε  τα φουντούκια  μαζί με το ηλιέλαιο μέσα στον κάδο του πολυμίξερ με το μαχαίρι.
  • Αρχίζουμε να  χτυπάμε  στην μεγάλη ταχύτητα μέχρι τα φουντούκια να διαλυθούν εντελώς.
  • Σταματάμε να χτυπάμε  όταν το μείγμα μας γίνει αραιό.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ:  Επειδή θα χρειαστούν  περίπου 4′-5′ ( πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου  τα φουντούκια), σταματάμε και ξαναξεκινάμε όσες φορές χρειάζεται   το mixer , ωστε να μην υπερθερμανθεί γιατί αλλιώς κινδυνεύει να μας καεί το moter. 

  •  Τώρα ρίχνουμε την κουβερτούρα  γάλακτος κομμένη σε μκρά κομματάκια.
  • Επειδή το μείγμα είναι ζεστό λόγω της θερμοκρασίας που ανέπτυξε όσο χτυπιόταν , η σοκολάτα θα λιώσει αμέσως.
  • Χτυπάμε για 10″ , για 3-4 βόλτες δηλαδή, και έπειτα σταματάμε  το μιξερ και ρίχνουμε  την άχνη ζάχαρη  και το κακάο .
  • Χτυπάμε για 1′ ακόμα  για να ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ. Αδειάζουμε την πραλίνα σε  βαζάκια .
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • ( Σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ  μπορείτε να φτιάξετε την μισή  δόση των υλικών)

Καλή επιτυχία!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *