Λαχταριστές καριόκες, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η παρασκευή τους στη συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με κουλουράκια, ωστόσο μπορείτε να τις κάνετε με τσουρέκια…μελομακάρονα…κέικ κλπ. Απλά θα πρέπει να προσθέσετε φρυγανιά τριμμένη για να απορροφήσει τα περίσσεια υγρά. Με τα κουλουράκια η φρυγανιά δεν χρειάζεται γιατι κάνουν την ιδια δουλειά.

καριόκες

ΥΛΙΚΑ:

  • Μισή πλάκα βούτυρο  (125 γρ.)

  • 1 κουβερτούρα (200 γρ.)

  • 1 φλ. Σιρόπι απο γλυκό κουταλιού που έχει περισσέψει.

  • 1 φλ. Καρύδια ψιλοκομμένα

  • 4 κ.σ. κακάο ( αν το κεικ ή τα μπισκότα είναι με κακάο ή σοκολάτα παραλείπουμε το έξτρα κακάο)

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • Κουλουράκια(εγω χρησιμοποίησα περίπου 460 γρ. τριμμένα κουλουράκια.Αλλα να θυμάστε πάντα πως γίνεται με το μάτι διότι κάθε υλικό διαφέρει.Προσθέστε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα.)

  • Αν αντί για κουλουράκια βάλετε τσουρέκι ή μελομακάρονα κλπ τότε στο μείγμα θα προσθέσετε 1 φλ. Φρυγανιά τριμμένη.

  • 2-3 Κουβερτούρες για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα κουλουράκια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.

καριόκες

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κακάο,το σιρόπι,την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

καριόκες

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά κατεβάζουμε απο τη φωτιά.Προσθέτουμε την κανέλα, τα καρύδια και σταδιακά τα τριμμένα κουλουράκια μέχρι να σφίξει το μείγμα και να είναι εύπλαστο.

καριόκες

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό.Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια (πάχος περίπου 1 εκ.).

καριόκες

Λιώνουμε την κουβερτουρα και με τη βοήθεια ενός πηρουνιού βουτάμε τα κομμάτια  ένα ένα. Τινάζουμε την περίσσεια σοκολάτα.

καριόκες

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο.

καριόκες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *