Καριόκες με 3 Υλικά, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Συστατικά
- Υλικά
- 500 γρ. βανίλια υποβρύχιο
- 85 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Προαιρετικά υλικά
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού
- 30 ml. κονιάκ
Υλικά για επικάλυψη
- 750 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Μέθοδος
- Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τη βανίλια με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνουν ένα μείγμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που πριν έχουμε λιώσει σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε όποια από τα προαιρετικά υλικά μας θέλουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αμέσως μετά, βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το κάνουμε ρόλο (σαν ένα σαλάμι) στη διάμετρο που επιθυμούμε τις καριόκες μας και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες.
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τα 500 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι όσο πιο πολύ μπορούμε.
- Έπειτα, κατεβάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα μας από το μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.
- Αμέσως μετά, βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό μας το ξετυλίγουμε και αφού κόψουμε καριόκες στο πάχος που επιθυμούμε, τις βουτάμε μια-μια μέσα στη σοκολάτα.
- Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις αφαιρούμε και τις ακουμπάμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.
- Τέλος, αφού παγώσουν οι καριόκες μας, μπορούμε αν θέλουμε να τις τυλίξουμε μια-μια με αλουμινόχαρτο.
Τις συντηρούμε στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
** Για τη συνταγή χρησιμοποίησα ION Patisserie κλασική κουβερτούρα
https://ionsweets.gr/recipe-items/mariokesme3ilika/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιος κορμός μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Coolartisan!
Πανεύκολη μους σοκολάτας χωρίς αυγά, ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespa...
Καριόκες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Καριόκες με τσουρέκι, από την Αργυρώ μας!
Σοκολατένιο γλυκό με πραλίνα φουντουκιού ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, χωρίς ψήσιμο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Εύκολα σφολιατίνια με γέμιση ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Κυρ Δημητρης μπραβο σς εισται κ απ μενανε νταξηηηη μ εισται οσαν τν συνταγη σς ος εχων Σεφ κ κατι ρεζερβε κυριε μακρινιωτη σς βλεπω εις τ σκαi μ τν δις Μαλεσκου κ σς καμαρονο βεβαιος τς τελειες σς καλη ανασταση
Καλό Πάσχα με Υγεία!