Απίθανες Καριόκες από Κουραμπιέδες αμυγδάλου, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (40 κομμάτια)


870 γρ κουραμπιέδες τριμμένοι στο μούλτι

4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κόντιτα η γλυκό κουταλιού ότι είδος έχετε στο σπίτι

1 φλιτζάνι σιρόπι:

(1,1/2 φλιτζάνια ζάχαρη+1 φλιτζάνι νερό + 1 φλούδα πορτοκαλιού +1 σφηνάκι καλό κονιάκ

βρασμένα όλα μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά)

180 γρ βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένη(όχι καυτή)

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ εσπρέσο Douwe Egberts(προαιρετικά)

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ τους τριμμένους κουραμπιέδες

Προσθέστε το κακάο .

Ρίξτε τα κόντιτα ..

Προσθέστε το σιρόπι και το βούτυρο(προαιρετικά τον καφέ).

Ανακατέψτε καλά .

Πλάστε σε 2 μπαστούνια.

Τυλίξτε σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για 45 -60 λεπτά να σφίξουν.





ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (Για το γλάσo)

400 γρ μαύρη κουβερτούρα 

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

λίγη εσάνς άρωμα ρούμι (προαιρετικά)

Φτιάξτε το γλάσο αφού έχετε βάλει τα μπαστούνια στην κατάψυξη.
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Ρίξτε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά .

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέστε το βούτυρο και την εσάνς (προαιρετικά).





ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 

100 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί(προαιρετικά)

Κόψτε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους περίπου ενός δακτύλου.

Βουτήξτε τα στο γλάσο και αφήστε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος ..

Εμείς βάλαμε την λευκή σοκολάτα(αφού κρύωσε λίγο πρώτα)

σε κορνέ μιας χρήσης και κάναμε λεπτές γραμμές από πάνω.

Αν θέλετε όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο τυλίξτε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο.



Φυλάξτε τις σε κρύο μέρος η στο ψυγείο.



ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!



(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή: Ευμορφία Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

http://koykoycook.gr/?p=16427


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *