Κουραμπιέδες Σμύρνης, από το sintayes.gr!
Χριστούγεννα χωρίς Κουραμπιέδες … δεν γίνεται… Μια συνταγή για ένα αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.
Κουραμπιέδες Σμύρνης… Μια συνταγή της Χρ. Παραδείση για τέλειους κουραμπιέδες…
Χρόνος: 35 λ + 20 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κονιάκ
8 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
γαρύφαλα καρφάκια για γαρνίρισμα στους κουραμπιέδες
1 κιλό ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο στο μίξερ έως ότου αφρατέψει και ασπρίσει. Ρίχνετε τμηματικά το 1 φλ. ζάχαρη άχνη και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα με το γάντζο του μίξερ. Ρίχντε το όγδοο φλ. αργά και ζυμώστε με όσο χρειαστεί για να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τους δίνετε σχήμα αχλαδιού ή άλλου που επιθυμείτε και καρφώνετε ένα γαρύφαλο.
Βάζετε στο ταψί λαδόχαρτο, τοποθετείτε τους κουραμπιέδες, και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και πριν κρυώσουν τελείως τους τοποθετείτε σε πιατέλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζετε και από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη και …. Καλά Χριστούγεννα.
Καλά Χριστούγεννα
Πηγή: “Μεγάλη Μαγειρική Ζαχαροπλαστική” Εκδόσεις “ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ Χ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ” ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΛΛΙΑΚΟΣ / Photo
http://www.sintayes.gr/syntages/kourampiedes-smirnis/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κουραμπιέδες από τον πολυαγαπημένο μας Ηλία Μαμαλάκη και το eliasmamalakis.gr!
Κουραμπιεδάκια λεμονιού, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Κουραμπιεδάκια γεμιστά με σπιτική μερέντα, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Κουραμπιέδες αφράτοι με ένα...μυστικό, από την Σόφη Τσιώπου!
Κουραμπιέδες με στέβια Sweete, από την Ντίνα Νικολάου και την Sweete Stevia!
Παραδοσιακοί λαμιώτικοι κουραμπιέδες, από την Δήμητρα Αθανασίου και το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση