Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!

Μερίδες: για 60 κουραμπιέδες περίπου
Χρόνος προετοιμασίας: 35′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Έτοιμο σε: 55′
Υλικά
- 600γρ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος
- 250γρ. ζάχαρη άχνη
- 250γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα (ψημένα ελαφρά στο φούρνο)
- 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Διαδικασία
Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.
Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και κατόπιν τη βανίλια. Κλείνετε το μίξερ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τελειώνετε το ζύμωμα με το χέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλάθετε κουραμπιέδες που κόβετε με κουπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους αραδιάζετε σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη που ρίχνετε από σουρωτήρι μέχρι να καλυφθούν όλοι.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήστε μια απάντηση