Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!







Μερίδες: για 60 κουραμπιέδες περίπου
Χρόνος προετοιμασίας: 35′
Χρόνος μαγειρέματος: 20′
Έτοιμο σε: 55′
Υλικά
- 600γρ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος
- 250γρ. ζάχαρη άχνη
- 250γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα (ψημένα ελαφρά στο φούρνο)
- 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Διαδικασία
Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.
Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και κατόπιν τη βανίλια. Κλείνετε το μίξερ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τελειώνετε το ζύμωμα με το χέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλάθετε κουραμπιέδες που κόβετε με κουπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους αραδιάζετε σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη που ρίχνετε από σουρωτήρι μέχρι να καλυφθούν όλοι.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κουραμπιέδες με στέβια Sweete, από την Ντίνα Νικολάου και την Sweete Stevia!
Συμβουλές για πετυχημένους κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες"!!
Κουραμπιέδες χωρίς Βούτυρο (νηστίσιμοι)-No-butter Greek Almond Crescents (Kourabiedes) by thehealth...
"Μυστικά για μοναδικούς και ανεπανάληπτους κουραμπιέδες", από την Αργυρώ μας!
Κουραμπιέδες με σοκολάτα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αστροδέντρο με ζύμη κουραμπιέ, λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβ...
Αφήστε μια απάντηση