Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: για 60 κουραμπιέδες περίπου

Χρόνος προετοιμασίας: 35′

Χρόνος μαγειρέματος: 20′

Έτοιμο σε: 55′

 

Διαδικασία

Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.

Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και κατόπιν τη βανίλια. Κλείνετε το μίξερ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τελειώνετε το ζύμωμα με το χέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλάθετε κουραμπιέδες που κόβετε με κουπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους αραδιάζετε σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη που ρίχνετε από σουρωτήρι μέχρι να καλυφθούν όλοι.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *