Κορμός σοκολάτας με κουραμπιέδες, από το icookgreek.com!







Υλικά
- 250 γρ. κουραμπιέδες
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
- 150 γρ. φουντούκια (χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα)
- 1 ποτηράκι κονιάκ
Εκτέλεση
- Λιώνετε τις σοκολάτες μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το κονιάκ. Σπάτε με τα χέρια σας τους κουραμπιέδες σε μέτρια κομμάτια μέσα σε μεγάλο μπολ προσέχοντας να μη θρυμματιστούν. Ρίχνουτε το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας πάνω από τους κουραμπιέδες και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά
- Στη συνέχεια στρώνετε στο πάγκο σας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα. Αδειάζετε το μείγμα κατά μήκος της λαδόκολλας και τυλίγετε σε σχήμα ρολού. Τοποθετείτε αρχικά το ρολό για ½ με 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσει και στη συνέχεια το μεταφέρετε στη συντήρηση.
- Οταν θέλετε να το σερβίρετε το αφήνετε για λίγο εκτός ψυγείου, το ξετυλίγετε και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με κακάο και ζάχαρη άχνη. Κόβετε σε φέτες και σερβίρουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Συμβουλές για πετυχημένους κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες"!!
Σοκολατένια πουτίγκα με τσουρέκι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες – VIDEO , από την Άννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Κουραμπιέδες από τον πολυαγαπημένο μας Ηλία Μαμαλάκη και το eliasmamalakis.gr!
Αστροδέντρο με ζύμη κουραμπιέ, λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβ...
Εκμέκ με τσουρέκι (Video), από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη και το sintages.gr!
Αφήστε μια απάντηση