Φτιάξτε απίθανα τρουφάκια από βασιλόπιτα, από το mama365.gr!

Τρουφάκια από βασιλόπιτα
από Ελευθερία Ιωαννίδου | 2 Ιαν 2014
Yλικά:
Βασιλόπιτα 500-600γρ
130 γρ. κουβερτούρα
130 γρ. κρέμα
Λίγο κονιάκ
1 κ.σ. κακάο
Ψιλοκομμένο καρύδι
Άχνη ζάχαρη
Eκτέλεση:
Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι πολύ καλά και την αδειάζετε πάνω από την κουβερτούρα.
Ανακατεύετε το μίγμα καλά για να λιώσει η κουβερτούρα και αδειάζετε τη σοκολατένια σος πάνω από την βασιλόπιτα. Αν θέλετε, προσθέτετε λίγο κονιάκ και μία κουταλιά της σούπας κακάο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά με τα χέρια, ή στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένας μαλακός πολτός. Πλάθετε μπαλάκια και τα καλύπτετε με τριμμένο καρύδι ή άχνη. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται, το αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Συνταγή: inewsgr.com
http://www.mama365.gr/13029/glykes-kai-almyres-syntages-me-ta-giortina-pe.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :

Εκμέκ με μελομακάρονα , από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

Πανακότα κάστανο με μελομακάρονο, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!

"Τα τρουφάκια της ανακύκλωσης", από την Νανά Σαββατιανού και το cookeatup.com!

"Πως να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα που σας περίσσεψε(VIDEO)", από την οικογένεια Καρελάνη και το foo...

Σοκολατένια βασιλόπιτα με δαμάσκηνα από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Αφήστε μια απάντηση