Πανεύκολο, υπέροχο Προφιτερόλ Τσουρέκι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις “Λιχουδιές της Μαριφάνης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά για ένα οικογενειακό προφιτερόλ:
1 μεγάλο έτοιμο τσουρέκι
(αν εχετε και σπιτικό ακόμη καλύτερα)
1 κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια+το γάλα
που απαιτείται από τις οδηγίες
1 κρέμα αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα
λίγο λικέρ για το ράντισμα ή κονιάκ (έβαλα κουμ-κουάτ)
Για την απίστευτη γκανάζ:
1/2 σακουλάκι κακάο άγλυκο
2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ.σ.  σιρόπι από γλυκό κουταλιού εσπεριδοειδών ή μέλι
50 ml γάλα εβαπορέ
2 κουτ.σ. νερό
1 κουτ.γλ. λικέρ ή κονιάκ (έβαλα κουμ-κουάτ)
αμυγδαλάκι φιλέ για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Κόβουμε 4 λεπτές φέτες από το τσουρέκι και τις στρώνουμε στον πάτο του μπολ μας. Το ραντίζουμε ελαφρά με λίγο λικέρ. Κόβουμε το υπόλοιπο τσουρέκι σε χοντρούς κύβους. Χτυπάμε σε ξεχωριστά μπολ τις κρέμες με το ανάλογο γάλα.
  • Βάζουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα σοκολάτας πάνω από τις φέτες τσουρεκιού. Σκεπάζουμε με λίγους κύβους από το τσουρέκι ώστε να καλυφθεί η κρέμα. Τους ραντίζουμε κι αυτούς με λίγο λικέρ.
  • Συνεχίζουμε απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα και μετά σκορπάμε μερικούς κύβους πάλι από το τσουρέκι. Ραντίζουμε ξανά με λίγο λικέρ.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας να φτάσει παντού και να γεμίσει τα κενά.
  • Σκορπάμε όσους κύβους τσουρεκιού μας έχουν μείνει χωρίς όμως να τους βυθίσουμε πολύ προκειμένου να υπάρχουν κορυφές στην επιφάνεια του γλυκού μας. Ραντίζουμε ξανά με το ποτό.
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τη σκόνη κακάο και τη σκόνη ζάχαρης. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό,το σιρόπι, το ποτό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σοκολατένια κρέμα. Η υφή του δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υδαρής μα ούτε και πολύ σφιχτή. Εάν μας φαίνεται νερουλό, προσθέτουμε 1 ακόμη κουταλιά κακάο με 1 κουτ.γλ. άχνη. Εάν μας φαίνεται πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα ή νερό.
  • Περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού μας με την γκανάζ να πάει παντού και να καλύψει όποια κενά έχουν σχηματιστεί.
  • Πασπαλίζουμε με το φιλέ και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε το προφιτερόλ μας να σταθεί στο ψυγείο για 3-4ώρες πριν το σερβίρουμε!!!!
Σας υπόσχομαι ότι θα το λατρέψετε!!!
Καλή σας απόλαυση
Τα φιλιά μου
Μαριφάνη
http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html
12939328_nm10206278676101834_2024728395_n
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *