Οδηγίες
- Διαλύουμε την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο στο κρύο γάλα.
- Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο κρύο γάλα ρίχνουμε το νισεστέ, το αυγό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, σουρώνουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
- Κάνουμε μία στρώση από σπασμένο τσουρέκι και καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και διακοσμούμε το προφιτερόλ.
- Βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση