Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο στο κρύο γάλα.
  2. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  3. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
  4. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στο κρύο γάλα ρίχνουμε το νισεστέ, το αυγό και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, σουρώνουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  7. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  8. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  9. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  11. Κάνουμε μία στρώση από σπασμένο τσουρέκι και καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας.
  12. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και διακοσμούμε το προφιτερόλ.
  13. Βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.