Σοκολατένια βασιλόπιτα με δαμάσκηνα από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 18-20, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο:1 ώρα

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. (γεμάτο) κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 2
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τip
Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!

http://www.steliosparliaros.gr/giortina/xristougenniatika/sokolatenia-vasilopita-damaskina/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *