Πανεύκολη βασιλόπιτα-κέικ (2021) από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. To βούτυρο καλό είναι να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετές  ώρες πριν για να μαλακώσει.

ΥΛΙΚΑ για την πίτα  (για ένα ταψί διαμέτρου 32 cm)

470 gr. βούτυρο  Lurpak + President για την πίτα και 30 gr  ακόμη για το άλειμμα του ταψιού

530 gr. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

650 gr.  άχνη ζάχαρη

300 gr αμυγδαλόψιχα

400 ml γάλα φρέσκο

200 ml κονιάκ

7 αυγά

2 φακελάκια baking powder

6   κάψουλες βανίλια

μια πρέζα  αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ για την διακόσμηση

φλουρί

πλαστικά η χάρτινα νούμερα

άχνη ζάχαρη

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

1.Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στον  πολυκόφτη.

2.Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με το 1/3 από τα αμύγδαλα

3.Τοποθετούμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα σε ένα άλλο ταψί στο γκριλ και τα ψήνουμε ελάχιστη ώρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή μην σας καούν!

4.Τοποθετούμε την σχάρα στη κάτω θέση και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς.

5.  Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και προσθέτουμε  τις βανίλιες και το αλάτι.

6. Στον  κάδο του μιξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το γάλα στην μεσαία ταχύτητα, μεχρι να γίνει το μίγμα μας αφράτο.  Συνεχίζουμε, προσθέτοντας  ένα ένα τα αβγά , τα ψημένα αμύγδαλα και σιγά σιγά το μισό  περίπου μίγμα από το μπολ (αλεύρι-baking powder-βανίλια-αλάτι) . Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιγά σιγά το κονιάκ και το υπόλοιπο μίγμα από το μπολ.

7. Αδειάζουμε το μίγμα στο  βουτυρωμένο ταψί μας .

8.Ψήνουμε  στην κάτω θέση στους 175 βαθμούς για περίπου  μια ώρα και 10  λεπτά . (Ανάλογα με τον φούρνο μας). (Ελέγχουμε αν ψήθηκε η πίτα μπήγοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρή και επίσης θα πρέπει η πίτα μας να έχει ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα του ταψιού).

9. Προσθέτουμε το φλουρί.

10.Αφού η βασιλόπιτα  κρυώσει αρκετά , αλλά όχι τελείως, την  αναποδογυρίζουμε  προσεκτικά σε πιατέλα .

 

11.  Οταν κρυώσει εντελώς βάζουμε τα πλαστικά η χάρτινα γράμματα στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Αφαιρούμε τα γράμματα πολύ προσεχτικά με ένα μαχαίρι.

Καλή επιτυχία και καλή γλυκιά χρονιά! <3

Βένια, sokolatomania.gr

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *