Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

  3. Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.

  4. Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.

  5. Ενσωματώνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και προαιρετικά σταφίδες.

  6. Τοποθετούμε το φλουρί.

  7. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

  8. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.

  9. Διακοσμούμε με άχνη και χρωματισμένη σαντιγί.