Αμερικανική Βασιλόπιτα από τα “Μαθήματα Μαγειρικής -The Cookery Club Athens”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

http://www.mathimatamageirikis.gr/el/blog/recipes/item/1294-amerikaniki-vasilopita

ΥΛΙΚΑ

250 γρ βούτυρο 82% σε λιπαρά (θερμοκρασία δωματίου)

250 γρ ζάχαρη άχνη

250 γρ πούδρα ξηρών καρπών ανάλατων (αποφλοιωμένο αμύγδαλο,φιστίκι Αιγίνης)

250 γρ φαρίνα

360 γρ αβγά (6 μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου)

280 γρ φρούτα αποξηραμένα (βερύκοκα,δαμάσκηνα,σταφίδες, σύκα)

200 ml ποτό πικραμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη ημέρα τοποθετούμε τα ξερά φρούτα σε στενό και ψηλό σκεύος.

Προσθέτουμε το ποτό σε ποσότητα ώστε να τα καλύπτει πλήρως. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και την άχνη.

Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι το υλικό μας να πάρει άσπρο (περίπου) χρώμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μισό, και προσθέτουμε την πούδρα των ξηρών καρπών.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μείγμα των ξερών φρούτων μαζί με το ποτό και ρίχνουμε τον πολτό τους τμηματικά στο μίξερ (εξακολουθεί να δουλεύει σε χαμηλή ταχύτητα).

Προσθέτουμε τα αβγά και περιμένουμε να ομογενοποιηθούν.

Κατεβάζουμε τον κάδο και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τμηματικά ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).

Καλύπτουμε την βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού με διάμετρο 30cm με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα του κάδου.

Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά της με μαρίζ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC (αντιστάσεις) για 1 ώρα περίπου.

TIPS

Τα φρούτα μας μπορούν να μαλακώσουν, αν τα βράσουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά μαζί με το ποτό τους.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προσθέσουμε και 50 ml νερό, προκειμένου να μην χάσουμε την ποσότητα των υγρών που απαιτείται για την συνταγή, δεδομένης της εξάτμισής τους από τον βρασμό.

Το μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι, ότι θα χάσουμε ένα μεγάλο μέρος της επίγευσης του αλκοόλ που χαρακτηρίζει την συνταγή μας.

Η πούδρα από αποφλοιωμένο αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης είναι οι προτεινόμενες για την συνταγή, όμως ένα μέρος από πούδρα καρυδιού δίνει μια πιο γιορτινή γεύση.

Αντικαθιστώντας ένα πολύ μικρό μέρος (25 γρ) του βουτύρου της συνταγής με φυστικοβούτυρο αλλάζει το γευστικό αποτέλεσμα προς το καλύτερο.

Το προτεινόμενο ποτό της συνταγής μπορεί να αντικατασταθεί με μαύρο ρούμι.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *