Βασιλόπιτα με πραλίνα, φουντούκια και κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ, από το sokolatomania.gr!
Υλικά, για ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ.
Ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. To βούτυρο καλό είναι να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν για να μαλακώσει.
Για την πίτα:
375 γρ. βούτυρο Lurpac για την βασιλόπιτα και λίγο ακόμη για το ταψί
550 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ.φουντούκια αλεσμένα στο multi (θα τα χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση, στο πασπάλισμα του ταψιού και στο μίγμα του κέικ).
8 αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , κοσκινισμένο
2 κουτ.σούπας baking powder.
5 κάψουλες βανίλια
200 ml κονιάκ η ρούμι
200 ml γάλα φρέσκο
Για την γέμιση:
100 ml γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα NESTLÉ DESSERΤ (κίτρινο περιτύλιγμα)
30 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (μπεζ περιτύλιγμα)
2 κουταλιές σούπας από τα 200 γρ. αλεσμένα φουντούκια
Για την επικάλυψη:
150 ml γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
300 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (μπεζ περιτύλιγμα)
1 κουτ. γλυκού βούτυρο ανάλατο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς.
2.Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο από το αλεσμένο φουντούκι τον πάτο του ταψιού και τα πλαινά τοιχώματα.
3. Ετοιμάζουμε την γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις 2 κουβερτούρες. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν και να γινει το μίγμα λείο και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές σούπας από το αλεσμένο φουντούκι.
4.Στο κάδο του μιξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στην μεσαία ταχύτητα, μεχρι να γίνει το μίγμα μας αφράτο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ενα τα αβγά , το κονιάκ, τις βανίλιες, το γάλα, και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια.
5.Αδειάζουμε το μισό μίγμα στο ταψί μας, ρίχνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια , κουταλιά κουταλιά, το μιγμα της γέμισης και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το mixer.Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για περίπου μια ώρα και 10 λεπτά . (Ανάλογα με τον φούρνο μας) .
6. Ετοιμάζουμε το γλάσο μας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ. Μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και να γινει το μίγμα λείο και ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
7. Αφού η βασιλόπιτα κρυώσει αρκετά , αλλά όχι τελείως, την αδειάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και την καλύπτουμε με το χλιαρό γλάσο.
8. Διακοσμούμε με γράμματα η γράφουμε με σαντιγί.
Καλή , Γλυκιά Χρονιά!!
Φαινεται φανταστικο κ λογικα θα το κανω…μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να κανω τη διακοσμηση επανω με την αχνη?? Δεν εχω κανει ποτε!! Ευχαριστω!!
Α, είναι πολύ εύκολο. Σχεδιάζεις σε χαρτί τα νούμερα, γράμματα , γκυ, η ότι άλλο θέλεις, τα κόβεις και τα τοποθετείς πάνω στην επιφάνεια του κέικ και απλά με ένα σουρωτήρι ρίχνεις πάνω τους προσεχτικά άχνη ζάχαρη . Μετά αφαιρείς με πολλή προσοχή (ένα μαχαίρι θα βοηθήσει ) τα χαρτάκια και αυτό είναι όλο! Ακόμη πιο εύκολο είναι αν χρησιμοποιήσεις έτοιμα πλαστικά γράμματα και αριθμούς ! (έχουν όλα τα καταστήματα παιχνιδιών). Καλή επιτυχία! 🙂