Οδηγίες

  1. Στο γουδί δουλεύουμε την μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν πούδρα.
  2. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
  3. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
  4. Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  5. Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια.
  6. Ενσωματώνουμε την μαστίχα, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  7. Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκατοστών που έχουμε τοποθετήσει φλουρί.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
  9. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
  10. Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει την αχνίζουμε και την διακοσμούμε.