Οδηγίες
- Στο γουδί δουλεύουμε την μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν πούδρα.
- Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
- Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
- Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια.
- Ενσωματώνουμε την μαστίχα, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκατοστών που έχουμε τοποθετήσει φλουρί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
- Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει την αχνίζουμε και την διακοσμούμε.
Αφήστε μια απάντηση