Βασιλόπιτα με γέμιση σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια, από το koolnews.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και έχουμε ήδη μπει στη διαδικασία αναζήτησης συνταγών για την παραδοσιακή Βασιλόπιτα που θα κοσμήσει το τραπέζι μας.

Εμείς, διαλέξαμε μια πεντανόστιμη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας. Θα την λατρέψετε!

Υλικά

Για την πίτα

  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 1 βανίλια
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 Για τη γέμιση

  • 100 γραμμ. κακάο
  • 150 γραμμ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 100 γραμμ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • Για τα φουντούκια
  • 120 γραμμ. ανάλατα ξεφλουδισμένα φουντούκια
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 80 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Αλείφουμε το ταψί με ελάχιστο βούτυρο (για να μην μας κολλήσει η Βασιλόπιτα) και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε δυνατά με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέτουμε τα αβγά (όχι όλα μαζί), τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και  ανακατεύουμε αργά με το μίξερ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.

Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε ένα από τα τρία μέρη του μίγματος στη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το φλουρί μας. Ακριβώς από πάνω απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα της γέμισης και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί. Τέλος, ολοκληρώνουμε με το τρίτο και τελευταίο μέρος του μείγματος.

Αφού έχουμε «στήσει» τη Βασιλόπιτά μας, ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.  Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 15 λεπτά να κρυώσει και την βγάζουμε προσεκτικά (για να μην την καταστρέψουμε εξωτερικά). Μια μεγάλη πιατέλα είναι η ιδανική για τοποθέτηση.

Όση ώρα περιμένουμε να ψηθεί η πίτα μας, ετοιμάζουμε τα φουντούκια. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αμέσως μετά ρίχνουμε και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις τα φουντούκια καραμελώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για να σταθεροποιηθεί η καραμέλα που φτιάξαμε.

Τοποθετούμε τα φουντούκια στη γεμιστή μας Βασιλόπιτα.

Θα εντυπωσιαστείτε!

http://www.koolnews.gr/food/543407-vasilopita-me-gemisi-sokolatas-kai-karamelomena-fountoukia/#more-543407

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *