Βασιλόπιτα με ανανά, αμύγδαλα και πορτοκάλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες: για ένα ταψί διαμέτρου 28εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 50′
Έτοιμο σε: 1:10′

Υλικά

    • 200γρ. μαργαρίνη
    • 250γρ. ζάχαρη
    • 4 αβγά
    • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκοπανισμένα
    • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
    • ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
    • χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από 1
    • 2 βανίλιες
    • 4-5 φέτες ανανά, αποξηραμένο και ψιλοκομμένο
    • 4-5 κομμάτια παπάγια, ξερή και ψιλοκομμένη
    • 3 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη διακόσμηση

  • ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα, το γιαούρτι, το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρατάτε λίγο από το αλεύρι και το ανακατεύετε με τον ανανά και την παπάγια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι σε δόσεις και εναλλάξ με τα ξερά φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26εκ. Τυλίγετε ένα νόμισμα σε λίγο αλουμινόχαρτο και το βυθίζετε σε τυχαίο σημείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνετε τη βασιλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και ύστερα από λίγο την ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει, τη διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την από πάνω με σουρωτήρι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *