Βασιλόπιτα κέικ βουτύρου με καρύδια, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.
300 γρ.ζάχαρη
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ.χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
150 γρ.γάλα φρέσκο
100 γρ.κονιάκ
150 γρ.καρύδια τριμμένα
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ


400 γρ.βανίλια υποβρύχιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 7-8 λεπτά να αφρατέψει καλά.
Ρίχνω 1-1 τα αυγά,έπειτα τα κανελογαρίφαλα,αλάτι,βανίλιες,ξύσμα.
Διαλλύω τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον προσθέτω στο μίγμα.
Ρίχνω και το κονιάκ και προσθέτω το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά.Τέλος ρίχνω και τα καρύδια.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 28-30 εκ.βουτυρωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 18050 λεπτα περίπου.

Αφήνω το κέικ να γίνει χλιαρό και περιχύνω με το γλάσο βανίλιας το οποίο το λιώνω πρώτα σε μπεν μαρι.

 


Είναι καταπληκτική Βασιλόπιτα γεμάτη πλούσια αρώματα!!!

 

 

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039408849411913/1104806319538832/?type=3&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *