Αφράτη βασιλόπιτα με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα, από τον Ανδρέα Λαγό και το carrefour.gr!







Υλικά
Για το κέικ
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.σ μπέικιν πάουντερ
6 αβγά
140γρ. ζάχαρη
120γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
300γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα (φρούτα του δάσους)
300γρ. κόκκινα φρούτα (φρούτα του δάσους)
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Για το κέικ
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα, για περίπου 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ ή σε τσέρκια με 20 εκ. διάμετρο το καθένα, με λαδόκολλα στρωμένη στον πάτο τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 14-18 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα κέικ και να ξεκολλούν από τα τοιχώματα.
Βγάζουμε τα κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κέικ και απλώνουμε την μαρμελάδα στην επιφάνειά του. Σκορπάμε τα μισά φρούτα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι κέικ, φτιάχνοντας ένα μεγάλο σάντουιτς.
Σκορπάμε ομοιόμορφα τα υπόλοιπα φρούτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.











Αφήστε μια απάντηση