Βασιλόπιτα με καρύδια και σοκολάτα, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(για ταψάκι 24 εκ.)

275 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό η μαργαρίνη

200 γρ ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 βανίλιες σκόνη

μισό κεφαλάκι φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο

2 αυγά

90 γρ γάλα φρέσκο

15 γρ λικέρ Γκράν Μαρνιέ 

400 γρ αλεύρι μαλακό

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

70 γρ καρύδι χοντροκομμένο

 

vask2

 

 

 

Βάλτε τα 6 πρώτα  υλικά στο μίξερ και δουλέψτε τα αρχικά σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Συνεχίστε σε γρήγορη ταχύτητα να αφρατέψουν και να ενσωματωθούν.

Aναμείξτε τα αυγά , το γάλα και το λικέρ σε ένα μπολ .

Χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα  για να σπάσουν τα αυγά.

Προσθέστε το μείγμα των αυγών  μέσα στο μίξερ

σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι , το μπέικιν και το καρύδι.

Προσθέστε σταδιακά με ένα κουτάλι το μείγμα των αλεύρων μέσα στο μίξερ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.

Αλείψτε  ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατοστών με βούτυρο και στρώστε το με χαρτί ψησίματος ..

Βουτυρώστε καλά και το χαρτί .

Ρίξτε μέσα το μείγμα και ισιώστε το με σπάτουλα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Αφήστε την να κρυώσει καλά .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μπορείτε να την στολίσετε όπως  θέλετε .

Εμείς την στολίσαμε με σοκολάτα και αυγόγλασο ..

vask3

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

300 γρ κουβερτούρα γάλακτος

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ευρωπαϊκό

Βάλτε σε σε σιγανή φωτιά σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. ..

Προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε καλά..

Κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο.

Αφήστε την να κρυώσει λίγο.

 

ΓΛΑΣΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Συνταγή εδώ :  http://koykoycook.gr/?p=10368

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Βάλτε την βασιλόπιτα  πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω

και με μια κουτάλα περιχύστε την με το  γλάσσο σοκολάτας..

Αφήστε να στερεοποιηθεί .

Βάλτε το αυγόγλασο σε ένα κορνέ.

Κόψτε την μύτη ελάχιστα και αρχίστε την διακόσμηση.

Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε.

Εμείς την φτιάξαμε σαν ρολόι…

Γιατί η Πρωτοχρονιά είναι η γιορτή του Χρόνου που τελικά ποτέ δεν είναι αρκετός..

Παρόλα αυτά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τον χρόνο που μας δίνεται πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε !!

Χρόνια πολλά!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

vask4

 

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=16327
 
 
 
vask3
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *