Μωσαϊκό με κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μια ωραία ιδέα για να μην προλάβουν να μπαγιατέψουν οι κουραμπιέδες στην πιατέλα…

Υλικά

4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο
100 γρ. κονιάκ
500 γρ. κουραμπιέδες
Μερίδες:  14 – 16
Προετοιμασία:  40΄

Αναμονή:  2 ώρες

 

Διαδικασία

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ετοιμάζουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοξείδωτο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ). Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν (έτσι παστεριώνουμε τα αυγά). Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά.

Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, το μαλακό βούτυρο με την άχνη, έως ότου γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ενσωματώνουμε το κρύο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Σπάμε τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι ή μια φόρμα της αρεσκείας μας ή ένα βαθύ μπολ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει και να παγώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε και ξεφορμάρουμε το μωσαϊκό σε μια πιατέλα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *