Μωσαϊκό με κουραμπιέδες, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μωσαϊκό μου ζητούσε, μωσαϊκό έφτιαξα.
Ε, με λίγα κουραμπιεδάκια που περίσσεψαν.

Σας δίνω τέλεια συνταγή:

100 γρ μπισκότα digestive ή πτι μπερ 4 κουραμπιεδάκια
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα Nestle
50 γρ καρύδια και λίγα φυστίκια Αιγίνης
140 γρ βούτυρο
7 κ.σούπας γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι μαστίχα

Για την επικάλυψη
Λίγη άχνη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

 

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε μαζί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ σε μία μπασίνα, κόβουμε τα μπισκότα και τα κουραμπιεδάκια σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το γάλα και το σφηνάκι μας.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μας έτσι για 1-2 λεπτά να βγάλουν τα έλαια τους. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε στα μπισκότα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού πρώτα στρώσουμε μεμβράνη. Φτιάχνουμε το σχήμα που εμείς επιθυμούμε και βάζουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *