Νηστίσιμα φοντάν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια, από την Γωγώ Σαμίου !







ΥΛΙΚΑ
6 Πορτοκάλια
2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
Τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
2 σοκολάτες κουβερτούρα η 250 γρ
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
ζάχαρη για ρολαρισμα εξαρτάτε εσείς τι θέλετε!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε ελαφρά απ τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους,
Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα, Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά …Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο!!
Κάντε τα σε κομμάτια…Βάλτε ΤΑ σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό !!Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους κ πριν γίνουν γλυκό…Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ… Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια..Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η την κατάψυξη για μισή ώρα !!!Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικαλύψει η ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη΄!!!Φυλάξτε στο ψυγείο!!












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους πορτοκαλιού με λευκή σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Cookies πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη, vegetarian, (VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholic...
Ρυζόγαλο πορτοκάλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Φέτες πορτοκάλι με σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Λουκούμια πορτοκαλένια, από την Αγλαΐα Παπαδήμα και το dairy-free!
Αφήστε μια απάντηση