Ράβδοι σοκολάτας με μαστίχα και ξανθές σταφίδες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

80 γρ. λικέρ μαστίχας
80 γρ. ξανθές σταφίδες κορινθιακές
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ελαφρώς λιωμένη
120 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο, προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση μαστίχας
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κουτ. της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ζεσταίνουμε ελαφρώς το λικέρ μαστίχας, ρίχνουμε τις σταφίδες μέσα σε αυτό και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Φτιάχνουμε μία γκανάζ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες με το λικέρ μαστίχας στη γκανάζ και το μασιχέλαιο εάν το χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι στρώνουμε μία μεμβράνη έτσι ώστε να εξέχει από τα τοιχώματα και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα της γκανάζ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα έως ότου η γκανάζ σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μία λεπτή στρώση από τη λιωμένη κουβερτούρα και μόλις αρχίσει να παγώνει, με ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με το κακάο. Αναποδογυρίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Κόβουμε σε ράβδους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
==>>http://www.glykes-alchimies.gr/?p=283

 

 

 

https://www.facebook.com/glykesalchimies/photos/a.1406828976229769.1073741829.1406585812920752/1472558939656772/?type=1&theater

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *