Τρουφάκια μωσαϊκό, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

 

Τρουφάκια αγαπημένα, κέρασμα που το συναντάς στα περισσότερα καλέσματα εορτών.

Ποιος αντιστέκεται σε ένα τόσο σοκολατένιο φοντάν ειδικά όταν θυμίζει μωσαϊκό και κρύβει μέσα του τραγανά μπισκότα; Να σας πω εγώ, κανένας απολύτως!

Δείτε λοιπόν πως τα φτιάχνω εγώ και τρέξτε στην κουζίνα!!!

 

Υλικά για 15-18 κομμάτια

  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μισό-μισό με μαργαρίνη (το βούτυρο αγελάδος δίνει περισσότερη γεύση)
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μέλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ/μπράντυ/αμαρέτο
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε πολύ μικρά κομματάκια
  • τρούφα σοκολάτας για το τύλιγμα

Στην πράξη:

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, σιγά σιγά το βούτυρο με τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα. Τα 2 υλικά θα πρέπει να ενωθούν και να μοιάζουν με λεία-γυαλιστερή σοκολατένια γκανάζ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και το κονιάκ αναμιγνύοντας να ενσωματωθούν κι αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκοτάκια κι ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 2 ώρες.
  • Παίρνουμε ίσες ποσότητες μείγματος και πλάθουμε τα τρουφάκια. Αμέσως τα κυλάμε στην τρούφα σοκολάτας. Η θερμότητα που προκαλεί το πλάσιμο θα κάνει την τρούφα να κολλήσει καλά πάνω στα τρουφάκια.
  • Διατηρούμε τα τρουφάκια σε καλά σκεπασμένο σκεύος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κι αν θέλετε τρουφάκια κλασικά, σας έχω κι αυτή τη συνταγή να έχετε να διαλέξετε (δείτε εδώ )..

Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

 

https://tinyurl.com/yxk28zhn

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *