Τρουφάκια τιραμισού, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σου αρέσει το τιραμισού; Ε, τότε σίγουρα θα σου αρέσουν και αυτά τα τρουφάκια με την πλούσια γεύση που λιώνουν στο στόμα!

Ήξερες ότι το γλυκό πήρε το όνομα του από την έκφραση “tirare mi su” που σημαίνει “ανέβασε με ψηλά”; Επάξια βέβαια, αφού μια μικρή μπουκιά του σε πάει στα ουράνια! Έλα να δούμε πώς θα φτιάξεις 30 περίπου μπουκίτσες που θα πάνε ψηλά όποιον τις δοκιμάσει!

 

Υλικά

400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

400 γρ. τυρί μασκαρπόνε,

50 γρ. ζάχαρη άχνη 

 60 ml λικέρ καφέ (ή 40 ml ζεστό νερό που έχεις διαλύσει 3 κουτ.γλ. espresso στιγμής και 50 γρ. ζάχαρη άχνη. Αφήνεις να κρυώσει και προσθέτεις 20 ml κονιάκ).

σκόνη κακάο άγλυκο

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Τρίβεις στον πολυκόφτη 400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ βάζεις τα τριμμένα μπισκότα, 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε50 γρ. ζάχαρη άχνη και 60 ml λικέρ καφέ (ή 40 ml ζεστό νερό που έχεις διαλύσει 3 κουτ.γλ. espresso στιγμής και 50 γρ. ζάχαρη άχνη. Αφήνεις να κρυώσει και προσθέτεις 20 ml κονιάκ).

Ζυμώνεις καλά το μείγμα και παίρνεις μια ποσότητα 30 γρ. περίπου. Στην αρχή δημιουργείς ένα “πιτάκι” και στο κέντρο βάζεις μια μικρή ποσότητα άλειμμα σοκολάτας που έχεις βάλει για λίγη ώρα στο ψυγείο να μην είναι πολύ ρευστό και το κλείνεις μέσα.

Δίνεις στρογγυλό σχήμα στα τρουφάκια και τα κυλάς σε σκόνη κακάο άγλυκο.

*Αν δε θέλεις να κρύψεις μέσα άλειμμα σοκολάτας μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας.

Διατηρείς τα τρουφάκια στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο σκεύος για να μην πάρει υγρασία το κακάο.

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

https://katinostimo.blogspot.com/2022/11/blog-post_30.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *