Τρούφες γάλακτος, από τον Άκη Πετρετζίκη και το nestlenoiazomai.gr!
Οι πιο λαχταριστές τρούφες γάλακτος, εύκολα και οικονομικά!
Για 30 τρούφες
Θα χρειαστείς
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400γρ)
- 100 γρ βούτυρο
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος (170γρ) ψιλοκομμένη
- 200 γρ μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
- Για την επικάλυψη:
- Κακάο
- Καρύδα τριμμένη
- Τρούφες πολύχρωμες
- Ψύχα Αιγίνης τριμμένη
Οδηγίες
– Αδειάζεις το ζαχαρούχο γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις το βούτυρο και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά.
– Ανακατεύεις με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο γάλα.
– Αφαιρείς από την φωτιά, προσθέτεις την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει.
– Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνεις 100 γρ από τα μπισκότα και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνεις τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύεις με μια μαρίζ.
– Αφήνεις στην άκρη 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα 100 γρ μπισκότα, που έχεις χοντροκόψει με τα χέρια. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
– Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπόλ και το σκεπάζεις με μια μεμβράνη. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
– Βάζεις σε διαφορετικά μπολάκια τα υλικά της επικάλυψης.
– Φοράς γάντια μια χρήσης, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζεις να το πλάθεις σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Περίπου 30 γρ.
– Κάθε μπαλάκι το βουτάς στο μπολ με την επικάλυψη που επιθυμείς.
– Εάν δε σερβίρεις τις τρούφες αμέσως, τις βάζεις στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστείς. Αφήνεις 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σερβίρεις.
Αφήστε μια απάντηση