Γρήγορο σουφλέ σοκολάτας, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή για πανεύκολο και γρήγορο σουφλέ σοκολάτας. Μια γαλλική συνταγή σε μια ιδιαίτερη παραλλαγή της. Νέο must try.

ΤΕΜΑΧΙΑ:  4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  1/5

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 αυγά, medium

2 κρόκους medium αυγών

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Για το άλειμμα:

Βούτυρο NOYNOY και κακάο

Για το σερβίρισμα:

Άχνη ζάχαρη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
2Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο NOYNOY. Τα λιώνουμε με τη διαδικασία μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
3Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα χειρός τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να απορροφηθεί από τα αυγά.
4Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα της σοκολάτας και των αυγών σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας καλά την κάθε δόση με το σύρμα χειρός.
5Βουτυρώνουμε και κακαώνουμε εννιά θήκες για σουφλέ και τα γεμίζουμε.
6Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο και τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο για να μας βγει λείο το αποτέλεσμα.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/grigoro-soufle-sokolatas
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *