Τάρτα σοκολάτας γάλακτος με καραμέλα, από τον Pastry Chef Τιμολέοντα Βλάχου και το chefonair.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ:
500 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
180 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
10 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
450 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΚΑΡΑΜEΛΑ
125 ΓΡ. ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΟΥ
180 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.

Για τη ζύμη:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Έπειτα την απλώνουμε σε ένα τσέρκι, καλυμμένο με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για την κρέμα σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στην καραμέλα, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και την ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος. Έπειτα, προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη ζύμη της τάρτας και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 105 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε την τάρτα και περιχύνουμε με καραμέλα.

 

 

http://chefonair.gr/syntages/tarta-sokolatas-galaktos-karamela/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *