Μους σοκολάτας με Αμαρέτο και πορτοκάλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 
Υπέροχα κλασική αξία η μους. Γλυκό βελουδένιο και σικάτο. Διαχρονικό επιδόρπιο που ολοκληρώνει ιδανικά ένα πλούσιο γεύμα και μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση, από κυριακάτικα τραπέζια έως και ρεβεγιόν! Ακολουθήστε τις οδηγίες μου! Απολαύστε ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά κι αφεθείτε στα αρώματα που απελευθερώνει κάθε κουταλιά!

Τα υλικά για 4 μερίδες:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη καλής ποιότητας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ιδανική για σαντιγί κρύα από το ψυγείο
  • 80 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού σουρωμένος
  • 1 κουτ.σ.μέλι
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  • νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Έπειτα ρίχνουμε το αμαρέτο και ανακατεύουμε.
  • Με το μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Με μαρίζ βάζουμε σταδιακά μικρές ποσότητες σαντιγί μέσα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Στο τέλος ανακατεύουμε κυκλικά με απαλές κινήσεις το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.
  • Ισομοιράζουμε τη μους σε 4 ψηλά ποτήρια, γαρνίρουμε με τις νιφάδες και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

 

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/11/blog-post_23.html?m=1&fb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *