- 120 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 αυγά
- 1 ασπράδι αυγό
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. βούτυρο, χοντροκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σος σοκολάτας
- 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
- τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
- ξύσμα από πορτοκάλι
- ξηροί καρποί
- 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Ανακατεύουμε το ασπράδι αυγών με μία πρέζα αλάτι σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό (1-2 λεπτά), και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. διάμετρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσέχουμε το τηγάνι μας να χωράει στο φούρνο και να μην έχει πλαστική λαβή.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει γύρω από τις άκρες (2-3 λεπτά).
- Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κέντρο να γίνει σφιχτό (3-4 λεπτά).
Για τη σος σοκολάτας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε στη πουτίγκα μας και τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό από πάνω, πασπαλισμένο με τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού και φυστίκια Αιγίνης.
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/poytigka-sokolatas-me-tyri-krema
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Chocolate Cream Cheese Pudding
Ingredients
- 120 g cream cheese
- 120 dark chocolate couverture (65% cocoa), melted
- 50 ml heavy cream 35% fat
- 3 egg yolks
- 1 egg white
- 40 g icing sugar
- 20 g butter, coarsely chopped
- pinch of salt
For chocolate sauce:
- 180 g heavy cream 35% fat
- 100 g dark chocolate couverture (65% cocoa), finely chopped
To serve:
- dark chocolate couverture (65% cocoa), grated
- vanilla ice cream, to serve
- orange zest
- nuts
- 50 g pistachio nuts

20 minutes
Preparation Time

1
Difficulty
Method
- Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
- Combine the cream cheese, couverture, heavy cream and egg yolks in a bowl.
- In another bowl, whisk the egg white along with a pinch of salt for about 1-2 minutes, until fluffy. Gradually add the sugar and whisk for 1-2 minutes longer, until shiny.
- Add the chocolate mixture and stir until combined.
- Heat the butter in a 22 cm nonstick pan over low to medium heat.
- Add the mixture and cook for about 2-3 minutes, until the outer edges start to thicken.
- Bake for 3-4 minutes in the oven, until the center becomes firm.
For the chocolate sauce:
- Bring the heavy cream to a boil. Remove from heat and add the couverture. Stir until the chocolate melts and is completely incorporated.
- Pour chocolate sauce over pudding and serve warm. You can add some ice cream, sprinkle some grated chocolate, orange zest and pistachio nuts.
Αφήστε μια απάντηση