Σοκολατένια μους με ζαχαρούχο γάλα, από το icookgreek.com!
Υλικά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 αυγά
το ξύσμα μισού πορτοκαλιού
3-4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το γαρνίρισμα
σαντιγί
κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε σε μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας πάντα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. Μοιράζετε τη μους σε 6 μπολ ή ποτήρια, αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με σαντιγί και λίγο κακάο σκόνη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους σοκολάτας, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μους με κουβερτούρα και ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ...
Εύκολη μους καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μους σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Πανεύκολη μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, νηστίσιμη, από τους Μάριο και Στέφανο Χατζηγεωργίου και το ev...
Εύκολος κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Αφήστε μια απάντηση